Vegoporto

Foto: Liza Junker

Gratinerad portobello fylld med en röra av basilika och fetaost. Till det friterad Pimpientos de Padrones och förvällvd kålrabbi. Wohoo Viva Espania!

Till denna vegetariska härlighet behöver du för två personer:

2 portobellosvampar
1 liten ekologisk kålrabbi
1/2 ekologisk broccoli
1/2 citron
100 gram fetaost
1/2 kruka basilika
8 st Pimiento de Padrones

Foto: Liza Junker

Så här gör du basilikafetaoströran
Mixa fetaost, basilika, citron och cirka 2-3 msk rapsolja. Krydda med salt, peppar och torkad timjan. Fyll svamparna med röran och gratinera i 180 grader i cirka 15 minuter.

Kålrabbi är ett skönt tillbehör till vegetarisk mat. Testa denna lilla knöl och du kommer att bli förälskad. Till denna rätt skalar och skivar jag kålrabbin tunt. Förväll någon minut i kokande vatten.

Pimientos de Padrones är en god liten pepparfrukt som är en klassiker till tapas. Stek hastigt i olivolja på hög värme med broccolibuketterna. Strö på flingsalt.
Tillsammans med syran från osten och den krispiga, milda söta tonerna från kålrabbin och padronesarna blir denna rätt en liten smaksensation. En vegetarisk fiesta Espania helt enkelt!

Foto: Liza Junker

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *