Springroll

Springrolls

Krispiga grönsaker inbäddade i tunt risark. Fina små förpackningar fyllda med nyttigheter. Dessa transparenta vårrullar ger vårkänslor och är gudomligt vackra.

Så här gör du vårrullarna
Lägg ner ett risark i taget med en tång i nykokt vatten i cirka 10 sekunder. Lägg upp  på en fuktig kökshanduk. Bred ut försiktigt, du får vara kvick i fingrarna då den lätt klibbar sig. Toppa med vackra grönsaker, som till exempel tunt skivade morötter färsk vitkål, böngroddar och eventuellt lite alger. Vik  in botten och sedan kanterna. Jag tycker det är fint att ha en öppen vårrulle. Servera med resten av grönsakerna.

I morgon är det vardag igen och jag viker av från min fine dining utsvävning. Då blir det två sorters supersmarriga vegetariska biffar. Recept kommer i veckan!

springrolls

 

Foto: Liza Junker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *