Lunchpåsen

lchf lunch

Den här lunchpåsen går med mig till jobbet nästan varje dag. I morse hade jag lagt ner ugnsrostad butterpumpa, avocadocreme,  lammfärsbiffar OCH min superdupersallad. Kvart i tolv får jag ett sms ”Lunch?” Vem kan motstå ett sådant spontanerbjudande? Lunchlådan får vänta, men aldrig min spontana lunchdejt!

Här kommer receptet. Middag för två + 1 lunch.

Du behöver
2 små butternutpumpor

1 avocado
1/2 citron
2 dl cremefraich
färsk timjan

Dela och kärna ur två mindre butternutpumpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över raps- eller olivolja. Krydda med salt/peppar, lägg på färska timjanskvistar. Rosta i 200 graders ugn i 10-15 min. Kör under tiden 1 mogen avocado, 1/2 citronsaft, 2 dl creme fraiche i en mixer. Smaka av med dina favoritkryddor. Jag hade i torkad timjan och persillade. En härlig krydda som jag brukar handla på Essensfabriken på Wallingatan i Stockholm. Persillade är torkad persilja, havssalt och vitlök! Sååå gott! Funkar till det mesta.

Stek hallumi eller lammfärsbiffar som tillbehör.

Min superdupersallad gör jag med min mandolin. 1/2 liten rödkål, 1-2 färska rödbetor, 1-2 morötter blandas i en skål med citron, olivolja och kryddor. Strö på groddar, picklad rödlök, solrosfrön och hackade nötter.

Butternutpumpa

 Och den här lunchen åt jag på närliggande restaurangen Sixten och Frans. Nästan samma som jag lämnade i kylen på jobbet, fast med lax.

Sixten och Franslunch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *