Gör goda mellanmål till veckan

hackad valnöt

Här bjuder jag på några nyttiga rawfoodbollar att ha i beredskap i väskan. Grundstommen är alltid någon form av nötter, t ex mandlar, cashewnötter, eller valnötter och kokosolja. Plus en god smaksättning, t ex kakao, lakrits, vanilj, kanel, citron, ingefära och lite flingsalt.  Du hittar säkert din favorit. Själv är jag sjukt förtjust i lakrits. Men i lagom mängd då lakrits har en viss blodtryckshöjande effekt. 

Du behöver

1 dl mandel
1 dl blötlagda cashewnötter, över natten
1 ½ dl kärnfria dadlar

2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver eller essen
1 nypa flingsalt

Blanda mandel till mjöl i en matberedare. Blanda ner övriga ingredienser samt valfri smaksättning. Till exempel lakritspulver med lite färskpressad citron. Rulla till bollar och i lakritspulver samt lite flingsalt. Alternativt smaksätter du med några matskedar rawkakao och rullar i kakao eller kokos. Rawfood powders är också gott. Min favorit just nu är svartvinbär som är rik på C-vitamin. 

Vilka smaker gillar du? Tipsa gärna här på sidan. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *