Äppelpaj from heaven

Liza Junker

Här har vi en kär liten frestelse som smakar höst, kanel, honung och mandel. Varsågod och njut!

Du behöver

3 dl havregryn
100 gr smör
2 msk honung
1 dl mandelmjöl
2-4 msk kanel
Kärna ur och skiva äpplen och lägg upp i en fin ugnsfast form. Blanda och strö över havregryn med smält smör, honung, mandelmjöl. Pudra över rikligt med kanel. Grädda i 200 grader i 20 minuter.

Hemgjord vaniljsås är godast och nyttigast till. Den här såsen är underbart god och mycket uppskattad.

Du behöver
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl socker eller annan sötning typ honung
4 st äggulor
1 vaniljstång av god sort

Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.

Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölken. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Passa noga så att såsen inte kokar då skär den sig. Kyl och låt faten flöda över allt det goda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *