Enklaste havrebrödet i världen!

havrebröd

Vill du sprida bröddoft i ditt kök på nolltid och dessutom få ett nyttigt bröd i näven ska du absolut testa denna lilla frestelse som min vän Eva bjöd på en sensommarkväll i Traneberg. Bullarna är mättande och superbra som mellis.

Du behöver

400 gr keso
4 ägg
8 dl havregryn
2-3 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver

Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser med en mixer eller foodprocessor. Kanske behöver du tillsätta lite mer havregryn beroende på hur smeten känns. Då du har fiberhusk i ska du låta smeten svälla några minuter. Forma små bullar, rulla i havregryn eller solrosfrön, lägg upp bullarna på en bakplåt. Skjuts in i ugnen i 20-25 minuter. Njut av bullarna nygräddade eller rosta dagen efter. Glutenfria kompisarna kommer att jubla! Testa med philadelphiaost, skivad avocado och en nypa flingsalt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *