Allas lilla älskling

Morotskaka

Nu råkar det vara så att morotskaka är en grym liten kaka som passar att bjuda på året om. Att bjuda på en morotskaka är som att ge en stor varm kram. ALLA älskar morotskaka om man inte är allergisk mot just morötter. Kakan är fri från både gluten och socker.

3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl honung om du vill eller annat du gillar som smakar sött
50 gram smält smör
1 dl kokosolja
2-3 msk kanel, 1 msk ingefära, 1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
3 rivna morötter.

Till glasyren behöver du 200 gr färskost typ Philadelphia och 1/2 citronsaft.

Vispa äggen pösig, blanda bikarbonaten, kryddorna med mjölet. Blanda sist ner morötterna. Häll i en smord form. Skjutsa in i 200 graders värme längst ner i ugnen i  cirka 40 minuter. Testa med en liten sticka som ska vara torr när du drar den ur kakan. Kladdig kaka funkar inte här! Stjälp upp kakan när den svalnat och låt den kallna helt.
Blanda färskosten, smöret, citronsaften och lite smaksättning; typ vaniljpulver eller annat du gillar. Täck kakan med glasyren, dekorera gärna kakan med nåt fint, ätbar blomma, kokosflingor, rita fina figurer i smeten med en gaffel eller annat kul.

Foto: Liza Junker

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *