Farmors goda mandelmusslor

Denna fina lilla glutenfria retrokaka kommer att göra succé på kakfatet. Hög impfaktor och väldigt lätta att göra. Farmor fyllde dem med grädde och en klick salmbärssylt. Men det går bra att lägga i en klick vaniljkräm också och en liten näve färska eller frysta bär!

mandelmusslor

Som sagt superenkla att göra, går att fixa i förväg och förvara i frysen.

Till 10-12 musslor behöver du

10-12 formar. Jag har mina hjärtformar för jag älskar hjärtformar
50 gr kallt smör
2 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 ägg
1 msk honung
1 msk smält smör till formarna

Rör ihop smör med mandelmjöl, smör, fiberhusk och honung. Blanda ner ägget. Låt degen vila 15 min i kylen. Tryck ner en liten boll, cirka en matsked, i de smorda formarna. Grädda 200 grader i max 10 min. Tag ur formarna och låt svalna på galler. Fyll sedan med lätt vispad grädde och din favoritsylt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *