Chaitårta – rawstyle

En härlig adventstårta med smak av jul – kardemumma, nejlika och kanel. En fin liten munsbit efter middagen. Ingen ugn, socker, mjöl eller ägg. Passar veganer och rawfoodare.

chaitårta

Till 10 bitar behöver du
2 dl pekannötter
8 urkärnade medjooldadlar
1 msk honung och 1 nypa salt
2 1/2 dl cashewnötter
2 dl mandelmjölk
1 1/2 dl smält kokosolja
2 msk torra teblad med chaismak
1/2 dl honung, 1 nypa salt

Tårtbotten

  1. Mixa nötterna i en matberedare till mindre bitar
  2. Tillsätt honung, salt och till sist dadlarna en och en. Mixa allt till en massa.
  3. Tryck ut massan i en springform (19 cm).

Fyllning

  1. Mixa cashewnötterna med mandelmjölk, honung, salt och chai i mixern. Antingen köper du chai i lösvikt eller så klipper du upp några tepåsar.
  2. När cashewfyllningen mixas slät tillsätter du kokosolja. Mixa igen.
  3. Häll fyllningen över botten och ställ in den i kylen och frysen.
  4. Garnera med fina bär, torkad lavendel eller annat ätbart vackert1

Ur Green sweets & treats av Erika Billysdotter. 100% rawfood utan gluten eller vitt socker

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *