Chilimarinerad tofu på nudelbädd

Superskön vegosallad med chilitofu passar som en smäck i din lunchlåda.

chilimarinerad tofy

Jag älskar att lördagshandla och strosa runt och bunkra upp goa grejor i asiatiska butiker och i saluhallen. Jag handlar alltid för mycket och kan aldrig låta bli den sista svängen förbi blomstertorghandlaren som ropar ”Hallå damen, 3 för 60, prima rosor”. Livet är gött!

På Systrarna Voltaire underbar lilla lunchrestaurang en trappa ner i PUB-huset laddade jag mig ofta proppmätt av deras härliga matiga sallader. Här kommer en av dem:

Nudelsallad med chilimarinerad tofu (2 pers)
2 msk picklad rödlök
100 gr glasnudlar
250 g hård tofu – extra hård blir bäst så kallad bomullstofu.
1 strimlad morot

Supergod asiatisk dressing som kan smaksätta risrätter, vara dippsås till vårrullar och marinera tofu i. Mixa 3 msk sesamolja, 2 msk risvinäger, 1 dl tamarisoja, 1 riven vitlöksklyfta, en tumme riven ingefära, 1/2 tunt skivad röd chili, saft från 1 lime.

Gör så här

  1. Förbered den picklade rödlöken och den asiatiska dressingen.
  2. Förväll nudlar genom att koka upp vatten och hälla det över nudlarna. Låt stå i några minuter, tills nudlarna är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Håll nudlarna i ett durkslag och lägg dem sedan i en skål med isvatten så att de håller sig fräscha.
  3. Skär tofun i fina kuber och låt den marineras i den asiatiska dressingen.
  4. Blanda nudlar och morot och smaksätt med den asiatiska dressingen.
  5. Lägg upp nudelsalladen på tallrikar. Toppa med tofu, limehalvor och picklad rödlök.

Gladnudlar är en perfekt basvara att ha hemma. Passar att äta både varm och kall.

Asiatiska varor

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *