Dressa upp rödbetsbiffarna med ingefära

Favorit bland favoriter! Rödbetsbiffar med knapriga solrosfrön blir en skön vinterboost i din lunchlåda. Blanda ner en saftig morotssallad och addera en härlig sötsur ingefärsdillsås så har du en skön meat-free-monday-rätt att stoltsera med på jobbet.

Mina hirsbiffar hittar du i länken. Jag hällde som sagt ner några nävar solrosfrön för att cruncha till biffarna, funkar även med pumpafrön eller grovt hackade valnötter. Till detta grovrivna morötter, en halvdec olivolja av bra kvalitet, 1 msk gurkmeja, och lite cajenpeppar och så klart självklart Herbame örtsalt.

Dressingen består av en liten burk creme fraiche, riven ingefära, en halvpressad citron, 2 tsk honung, salt/peppar och torkad dill. Missa inte dillen, den är lite syrlig i sig och blir så himla god till sötman och syran i såsen.  Måtten är ungefärliga, testa dig fram.

Rödbetsbiffar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *