Raw Can Cake

Raw Salted Caramel

Eller Erika Billysdotters underbara Raw Salted Caramel från boken ” Green sweet and treats”. Inget gluten, inget raffinerat socker, ingen ugn bara din mixer och du. Hur kan dadlar, kokosolja och lite salt bli seg och smaka kola? Så himla god kaka det här. Botten består av cashewnötter, lite kokosflingor, honung och kokosolja. Jag pimpade till kakan med lite hallonessen för att få en liten touch av ja…. någonting.

Till botten behöver du
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk kokosolja
1 kryddmått salt
Mixa allt och tryck ut massan i en plastfilmsklädd form.
Kola
20 urkärnade medjooldadlar (färska och fina fanns i min ICA affär)
1/2 dl smält kokosolja
1 tsk salt
3 droppar vaniljessen/hallonessen alt 1 tsk vanlijpulver.
Hemligheten är att mixa länge. Kolan ska bli blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbotten och låt stå i frysen i 1-2 timmar.

Raw Cake by Erika

Citrondröm

citrondröm

Sex citroner, kokos, ägg och honung är stommen i denna ljuvligt syrliga citrondröm. Jag hann rädda två bitar för fotografering innan tallrikarna skrapades rena. Om du ännu inte har satsat på en foodprocessor är det dags. Börja mixa och skapa underverk i köket. Voila!

Du behöver

200 gram torkad aprikos
2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjöl
1 dl honung
1/2 kruka basilika (kan uteslutas)
2 dl creme fraiche
6 ekologiska citroner
1-2 tsk gurkmeja
1 äggula.

Gör så här
Mixa aprikoser med kokosflingor, kokosmjöl, honung och basilika. Platta ut kakan i en form med löstagbarkant. Ställ i in kylen. Under tiden mixar du cremefraiche med riven citronskal och saften från citronerna, addera cirka 2 tsk gurkmeja och en äggula. Häll över smeten i formen, ställ in i frysen några timmar. Servera halvtinad, dekorera med ätbara blommor, vackra nötter eller annat trevligt.