Grön skön powerboost

Foto: Liza Junker. Greenmorgonglory

Kan man bli annat än pigg och lycklig av denna gröna sköna drink?
Spenat, ingefära, citron, apelsin, gurkmeja och lite greenpowder på det så har du fått din powerboost för dagen.Variera med avocado, banan och kokosolja. Pimpa med en tesked nyponpulver så får du i dig ytterligare lite C-vitaminer och antioxidanter.

Använd gurkmeja och ingefära varje dag i din matlagning
Gurkmeja är en stark antiinflammatorisk krydda och kan förebygga både cancer och Alzheimer. 1-2 tsk om dagen är ett  bra riktmärke. Ingefära sänker blodtrycket, ökar matsmältningen och skyddar mot infektioner.

Testa att dricka denna juice varje morgon och lägg märke till skillnaden. Din hud, dina leder, ditt blodsocker och ditt humör. Om du inte märker någon skillnad får du höra av dig så får vi justera och lägga till några andra bra saker som just din kropp behöver.

Så här gör du din gröna juice
Mixa 
2 nävar färsk avsköljd spenat med 1-2 tsk gurkmeja, en bit riven ingefära, en filéead apelsin och en halv pressad citron.  Jag brukar även ta 1 tesked Clean Greens som innehåller massor av gröna härligheter som till exempel vetegräs, nässelblad, spirulina och chlorella.

Frozen Pink Cheesecake

 

Foto: Liza JunkerDin kostrådgivare och KBT-terapeut

Påsken kan också vara rosa. En härligt god kaka som innehåller len och frusen mascarpone mixad med hallon som ligger på en smarrig mandelbädd.  Jag blundande automatisk när den första tuggan studsade in i munnen. Receptet kommer från Green Kitchen Stories – Froozen Pink Cake. Du behöver ingen ugn, smör, socker eller mjöl. En frys och bra tillbehör är allt du behöver. Kör igång och börja mixa! Perfekt att göra i ordning dagen innan.

Till botten behöver du 
2 dl mandlar
12 urkärnade daddlar
2 tsk kokosolja och lite flingsalt

Till fyllningen behöver du
2 dl hallon/jordgubbar eller andra trevliga bär typ vinbär
1/2 pressad citron
2 msk honung
1 dl mascarponeost
1 dl turkisk yoghurt

Hacka ingredienserna fint och täck en löstagbar form med massan. Ställ in i frysen under tiden som du mixar fyllningen. Häll fyllningen på mandelbotten ställ i frysen fram till servering. Tag fram och låt kakan mjukna något innan servering.

Dekorera med fina bär, ätbara blommor och gröna blad.

Foto: Liza Junker