Lenande guldmjölk

En ljuvlig god och lenande dryck för rossliga halsar och en perfekt sängfösare.

Guldmjölk

Ett bra sätt att få i sig en rejäl dos antioxidanter är att dricka ett stort glas varm mandelmjölk smaksatt med honung, kanel, kardemumma, bourbonvanilj. Vågar du kan du pudra ner lite chilipulver som gör att din kropp lättare kan tillgodogöra sig gurkmejans goda egenskaper.

Guldmjölk gör du så här

5 dl mandelmjölk
1 msk gurkmejapulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm bourbonvanilj
1 msk kokosolja
1 msk honung – eller två

Värm mjölken försiktigt. Vispa ner gurkmeja, kanel, kardemumma, bourbonvanilj, kokosolja och honung. Drick långsamt och njut!

Gurkmeja är en kraftig antioxidant och har använts inom ayurvedisk och kinesisk läkekonst i över 5.000 år. Perfekt mot inflammationer och för matsmältningen.

Inspiration: Green Sweets & Treats – 100% rawfood – utan gluten eller vitt socker

 

Grön skön powerboost

Foto: Liza Junker. Greenmorgonglory

Kan man bli annat än pigg och lycklig av denna gröna sköna drink?
Spenat, ingefära, citron, apelsin, gurkmeja och lite greenpowder på det så har du fått din powerboost för dagen.Variera med avocado, banan och kokosolja. Pimpa med en tesked nyponpulver så får du i dig ytterligare lite C-vitaminer och antioxidanter.

Använd gurkmeja och ingefära varje dag i din matlagning
Gurkmeja är en stark antiinflammatorisk krydda och kan förebygga både cancer och Alzheimer. 1-2 tsk om dagen är ett  bra riktmärke. Ingefära sänker blodtrycket, ökar matsmältningen och skyddar mot infektioner.

Testa att dricka denna juice varje morgon och lägg märke till skillnaden. Din hud, dina leder, ditt blodsocker och ditt humör. Om du inte märker någon skillnad får du höra av dig så får vi justera och lägga till några andra bra saker som just din kropp behöver.

Så här gör du din gröna juice
Mixa 
2 nävar färsk avsköljd spenat med 1-2 tsk gurkmeja, en bit riven ingefära, en filéead apelsin och en halv pressad citron.  Jag brukar även ta 1 tesked Clean Greens som innehåller massor av gröna härligheter som till exempel vetegräs, nässelblad, spirulina och chlorella.

Let´s dance bowl

Foto: Liza Junker

Hallon,äpple, ingefära och honung. Appel Fuzz! Juiceverkets storsäljare! Receptet hittar du i Juiceverkets nya bok eller här.

Appel Fuzz
1 tumme ingefära
3 äpple
3 msk hallon
2 cl honung
Centrifugera ingefära och äpple. Lägg alla ingredienser i en blender tillsammans med ett par isbitar och mixa. Så gott och fräscht.

När vi ändå håller på kan jag släppa några recept till.

Morgonlemonad
3 morötter
1 tumme ingefära
2 skalade apelsiner
Centrifugera morötter, ingefära och apelsiner. Häll över vätskan i ett glas med is.  Skruva upp volymen, blunda och njut.

Berghem
1 tumme ingefära
3 rödbetor
3 äpplen
2 cl citronsaft
Centrifugera ingefära, rödbetor och äpplen. Mixa i blender med 3-4 isbitar och citron.

Foto: Liza Junker

Lemongingerbowl

dryck med guldkant

När du är förkyld behöver du dricka mycket vätska. Att köra en halv pressad citron, lite riven ingefära, en näve färsk spenat, en halv avocado och lite frusen mango i en blender ger en skön och näringsrik dryck. Du kan också pudra i lite nyponpulver för en extra C-vitaminskjuts. Ingefäran är mycket bra mot förkylningar. Den är antibakteriell och stärker ditt immunförsvar. Ingefära ska du få i dig helst lite av varje dag. Bra sätt att snuva snuvan på!

ingefära och avocado

dryck med guldkant

 

Kaffedryck på språng

Coffee

Har du ett träningspass som väntar på förmiddagen kan du starta din dag med en underbar kaffemoothie. Tips! Ha alltid skivad banan i frysen, använd gärna lite övermogna bananer. Dubbla gärna receptet, detta är en liten portion. Söta eventuellt med 1-2 tsk honung.

Coffeesmoothiedream

1/2 fryst eko banan
1 dl mandel- eller kokosmjölk.
1 msk havregryn
1 msk jordnötssmör
1/2 dl svart kaffe
1 tsk chiafrön
1 tsk rawkakao

Perfekt när du är på språng. Häll upp din dryck i en glasflaska om du behöver din drink lite senare.